Press ESC to close

Aceste 2 greșeli împiedică machiaj-ul să reziste atunci când este cald, potrivit unui expert in machiaj

Vara, transpirația poate strica un machiaj care este bine finisat. Chiar cu spray-urile fixante și bazele de matifiere nu pot îndeplini misiunea perfect dacă uităm două mici gesturi fundamentale atunci cand ne machiem.

Pentru a tine fondul de ten, fardul și machiaj-ul ochilor trebuie sa ai grija cum faci pasii pentru a te machia atunci când este cald. Temperaturile în creștere nu numai că promovează transpirația feței, dar stimulează și producția de sebum. Mai simplu spus, o creștere de 1 ° C a temperaturii pielii crește secreția de sebum cu 10%, conform testelor facute de cei de la brand-ul Typology. Deoarece soarele tinde să se usuce pielea, glandele sebacee produc mai multe uleiuri naturale pentru a-l proteja.

Un proces natural de salvare, dar care reduce semnificativ durata produselor de machiaj pe ten. Și dacă ne gândim spontan la crema matifianta, pudra și spray-uri fixative pentru a le face să dureze mai mult. Uitați adesea să faceți două lucruri importante, care fac toată diferența.

Eroarea nr. 1: Nu ștergeți niciodata excesul de crema pentru ingrijirea pielii cu un servetel înainte de a vă machia.

După cum știm, îngrijirea pielii necorespunzătoare sezonieră interferează cu un machiaj bun. O cremă hrănitoare prea bogată pentru vară va fi slab absorbită de epidermă, care va tinde să facă fondul des ten sa se scurga sau stearga pe parcursul zilei. Dar chiar și cele mai bune formule de creme nu pot păsta excesul de materie. Pentru a vă păstra machiajul și a-i oferi o formă ideală, aveți grijă să lăsați serul și crema să pătrundă in piele … apoi tapotați cu un servetel ( sau un tampon de bumbac ) pe toată fața.

Acest truc simplu a fost recent evidențiat de artistul francez de machiaj @frenchtouchofmakeup într-un videoclip distribuit pe contul ei TikTok cu 521.000 de abonați. O recomandare adaptată în special
pe perioada verii, dar care poate fi adoptată pe tot parcursul anului.

Eroarea nr. 2: Aplicați baza pentru ochi numai pe pleoapa superioară.

Profesionistul in mak-up profită de această postare, dedicată inițial pentru machiajul tenului, pentru a oferi un sfat pentru un machiaj profesionist la ochi. Ea recomandă aplicarea bazei pentru ochi, nu numai pe pleoapa superioară, ci și pe pleoapa inferioară!

Într-adevăr, deși rimelurile waterproof sunt formulate pentru a rezista la umiditate, durabilitatea lor poate fi modificată de ingredientele active nutritive ale contururilor ochilor. Când tamponați fața pentru a absorbi excesul de îngrijire (crema sau ser), aveți grijă să nu neglijați această zonă a ochilor.

Păstreaza-ți machiajul toată ziua: sfaturi din partea profesionistilor

Noémie Savreux, make-up artist Sephora France, ne-a dezvaluit sfaturile sale pentru a ne păstra machiajul toată ziua. Ne Recomandă:

  1. Aplicați machiajul într-un strat foarte subțire, aplicând întotdeauna texturi fluide înainte de pudra.
  2. Pulverizați bruma fixativă între fiecare pas al machiajului – nu doar la sfârșit.
  3. Oferiți o bază pentru buze și pleoape, fără a imitata aceste baze pentru ten.

Fa-ți îngrijirea obișnuită pentru ten cu formule de creme mai lejere, fără multa grasime

O rutină de îngrijire a feței rau adaptată la conditiile meteo poate modifica aspectul si rezistenta machiajului. In timpul verii cand temperatura meteo este destul de mare, aplicarea îngrijirii tenului cu creme foarte grase poate face pielea să strălucească și să arate ca un ten gras, si face ca fondul de ten sa curga. ne avertizează Noémie Savreux. ”

Dacă se recomandă menținerea unei rutine complete de îngrijire – nu este necesară crema după ser – sunt preferate formulele ușoare. Pe față, schimbați-vă crema obișnuită pentru un gel hidratant, mai proaspăt și nu gras. Același lucru este valabil si pentru ingrijirea conturului ochilor: optați pentru un tratament cu gel ușor, cum ar fi Gelul cremă pentru ochi hidratant din trandafir proaspăt.

Rose

Folosiți o bază pe ten, dar si pe pleoape și buze

Când acul termometrului este destul de ridicat, există riscul ca fondul de ten sa se scurga sau sa se stearga. Cu toate acestea, toate zonele machiate sunt supuse unor teste dure atunci când este cald. Acesta este motivul pentru care, după aplicarea ingrijirii, trebuie să utilizați o bază specifică pentru fiecare: fața, pleoapele și buzele.

Pentru a îmbunătăți fondul de ten, aplicați o bază ușor în amonte, cum ar fi baza cu lapte Hydro Grip. Ce ne recomandă Noémie Savreux? « Preferă texturile lichide și fine pentru a împiedica stergerea sau scurgerea fondului de ten ».

lapte

Același gest pentru pleoape, pe care este fundamental să se aplice o bază. Exemplu cum ar fi Shadow Insurance de Too Faced, pentru a evita migrarea umbrelor de la ochi în pliuri și transferul dermatografului.

În cele din urmă, pe buze, utilizam in prealabil un balsam de buze cu protecție solară. De exemplu cum ar fi SPF 50 de la Utra Violette, este foarte confortabil la purtare. Puteți trece apoi la culoare cu un ruj mat de lungă durată. Cum ar fi Sephora Collection Cream Lip Stain Mat de la Sephora Collection.

sephora machiaj

Aplicați machiajul într-un strat foarte subțire

Aplicați machiajul într-un strat foarte subțire
Când este cald, ar trebui să preferăm machiajul fluid sau altceva? Răspunsul make-up-ului: indiferent de textură, atât timp cât produsul este aplicat într-un strat subțire. Produsele fluide și cu pudra se completează perfect. Mai întâi aplicați texturile fluide în straturi subțiri și apoi le fixați cu texturile de pulbere, spune ea. Ceea ce trebuie făcut este « apăsați pulberea pe textura fluidului fără a o netezi, pentru a împiedica materialul lichid aplicat în amonte ca să se deplaseze ».

Folosiți un brumizator fixant între fiecare pas al machiajului

Știm că bruma fixativa este formulate, în esență, pentru a prelungi rezistența machiajului. Ceea ce este mai puțin notoriu este însă faptul că pot fi utilizate în diferite etape ale machiajului tenului – chiar și în amonte și nu doar la finisare.

“ Aplicați fondul de ten, apoi spray-ul fixativ. Dupa care aplicați anticearcanul, apoi iar spray-ul fixativ și așa mai departe! ”, recomandă Make-upul national de la Sephora. Odată ce tenul este complet machiat, pulverizati Uniform bruma fixatoare de la o distanță de 40 cm.

Toate aceste produse le gasiti in magazinele din Romania: Sephora; Douglas; Marianaud; etc.