Press ESC to close

Spalandu-ne fața cu apă, dăunează sau invioreaza pielea? Un expert a dezvaluit asta si iata ce trebuie luat în considerare

Apa de la robinet dăunează pielii? Apa rece este cu adevărat cea mai indicată? Cum să vă ștergeți corect fața? Un expert skincare ne dă răspunsul său profesional pentru a avea o piele frumoasă.

apa de la robinet

În funcție de calitatea sa, apa aplicată pe față zilnic și modul în care este ștersă poate deteriora pielea. Alexandre Vacher, CEO de la Méthode Physiodermie, explică cele mai bune gesturile skincare pe care să le adoptam.

Apa de la robinet dăunează pielii?

Apa de la robinet ; Spalarea pe față cu apa de la robinet este un reflex zilnic pe care îl facem în fiecare dimineață care, dacă nu îndeplinește anumite condiții, poate provoca deteriorarea epidermei pielii. A pune apă pe față dimineața poate ajuta la înviorarea, eliminarea impurităților și a excesului de sebum “, spune Alexandre Vacher, care dorește, de asemenea, să avertizeze împotriva practicilor proaste. Cu toate acestea, este important să se țină seama de anumiți factori care pot afecta calitatea pielii ”, notează el.

În primul rând, calitatea apei este un criteriu care trebuie controlat. PH-ul și calitatea apei de la robinet variază în funcție de locul în care locuiți ”, spune șeful mărcii de skincare Metode de Fiziodermie. Dacă pH-ul este considerat neutru la 7, pielea feței necesită un pH diferit. ” „În general, pH-ul apei de la robinet este cuprins între 6,5 și 8,5. Pentru a menține pielea în echilibru, în mod ideal, ar trebui să fie la un pH de 5,5 “, recomandă expertul. Astfel, promovați apa termală, care se aplică pe pe fata in spray , care va fi mai moale și va evita, de asemenea, depunerea de calcar conținut în apa de la robinet, cunoscută pentru uscarea pielii.

Apa rece este cu adevărat mai bună pentru piele?

Un alt factor care trebuie urmărit când va spalati pe față dimineața este temperatura apei. În timp ce oferă un senzatie de bine și de relaxare, apa caldă nu este nerecomandată pentru frumusețea facială, deoarece va slăbi bariera naturală a pielii, va usca pielea și va provoca roșeață. Apa caldă poate fi mai agresivă pentru piele și poate provoca uscarea excesivă ”, notează Alexandre Vacher.

Pe de altă parte, apa rece are multe beneficii in frumusețe, deoarece închide porii, decongestionează și activează circulația sângelui. Pe termen lung, apa rece va întinde trăsăturile faciale și va acționa ca un lifting natural. Cu toate acestea, pentru o curățare eficientă dimineața, expertul skincare recomandă un produs de curățare in plus. Deoarece „apa rece poate fi răcoritoare, dar mai puțin eficientă la îndepărtarea impurităților” decât apa caldă ”.” Utilizarea de produse de curățare ușoare, non-iritante poate fi de preferat in locul săpunurilor dure sau a altor produse de curățare care au adesea un pH apropiat de 8 ”, spune el. Rețineți că cei cu pielea uscată sau sensibilă pot evita aceasta curatare dimineata . Pentru a nu slăbi și mai mult epiderma, în timp ce pielea grasă sau acneică va avea nevoie de această curățare suplimentară.

Cum trebuie să-ți ștergi fața corect?

Pe lângă calitatea și temperatura apei, modul în care vă ștergeți fața este esențial. Pentru a finaliza o curățare bună dimineața. Evitați frecarea de sus în jos cu riscul de a trage pielea feței. Pielea fetei este în mod natural mai subțire și mai sensibilă decât cea a restului corpului. Lucrul potrivit de făcut: tamponați ușor pentru a păstra hidratarea naturală a pielii.

În plus, dacă aveți tendința de a utiliza prosoape de baie clasice, acestea pot deteriora pielea din cauza tesaturii lor uneori dure și agresive. Preferă mousselinele din bumbac, microfibră sau bambus care vor fi mult mai moi, păstrând strălucirea și tinerețea feței.

Si ca sa incheiem articolul:

Așadar, dragii mei cititori, ați înțeles deja, spălatul pe față nu e o treabă ușoară! Pe scurt, secretul pentru un chip radiant și sănătos nu stă doar în produsele de lux sau în ritualuri complicate. Nu, este vorba mai ales de delicatețe și de înțelegerea propriului tip de piele.

Uitați de curățitorii agresivi, de frecarea intensă și de apa fierbinte. Optați în schimb pentru produse blânde, care respectă pH-ul natural al pielii voastre. Folosiți apă călduță, aplicați delicat curățitorul în mișcări circulare și nu uitați să clătiți bine. Și la final, indiferent dacă aveți pielea grasă, uscată, mixtă sau sensibilă, asigurați-vă că urmați rutina de curățare cu o bună hidratare.

Este o mică investiție de timp care va avea un impact enorm asupra sănătății și aspectului pielii voastre pe termen lung. Pentru că, nu uităm, fața noastră este cartea noastră de vizită în lume. Deci, luați-vă timp să vă răsfățați — nu veți regreta!

Ne vedem curând cu noi sfaturi de frumusețe! Nu uitați să dați like, să împărtășiți și să vă abonați pentru a nu rata nimic. Pupici frumoși! 🌸💖

apa de la robinet