Press ESC to close

Gloss-uri comeback in 2023

Fusese abandonat în anii Paris Hilton. Reîntors la mana designerilor, nici lipicios, nici prea lichid glosul devine un aliat super cool.

Curând uitată de vedeta anilor Britney Spears, blugi cu talie joasă și șapcă olandeză Von Duch, luciul de buze (gloss-ul) și-a făcut aparitia in vara asta, dupa aproape douăzeci de ani. De la Dior la Chanel trecand prin Balmain sau Gucci, casele mari l-au reabilitat masiv.

„Astăzi, glosul și-a schimbat imaginea. Este unul dintre instrumentele de machiaj care aduc strălucire, precum și un iluminator “, spune Peter Philips, make-up artist și șef de creație de machiaj de la casa Dior. El lansează două noi glosuri în acest sezon. Le glow: strălucitor si care reflecta o piele proaspătă . I-ti da impresia de buze mai pline si in acelas timp ușor umede.

Gloss-uri de nouă generație

Gloss-uri-le de buze nu mai este sinonim cu cluburile de noapte. Îl redescoperim mai moale, roz translucid, bej sau chiar transparent, combinat cu aspect luminos, cu un ten destul de semi-transparent și un fard de ochi satinat “. Referința? Mai degrabă stilul lui Farrah Fawcett în “Drôles de Dames” si nu cel al lui Paris Hilton în “The Simple Life”.

Trebuie spus că luciul s-a schimbat: nu mai este textura jeleului gros, lipicios și foarte lichid. Cu noile glosuri iesite pe piata obținem un strat ultra-subțire și ultra-strălucitor, uneori chiar infuzat cu uleiuri care tratează buzele. Și din moment ce toate fardurile de ochi au evoluat în același timp, aspectul incarcat din trecut, care era combinat cu prea mult fond de ten, mult rimel și prea mult luciu, pare astazi mult mai subtil ”, notează expertul. Iată cum un fard de ieri rezervat fetelor adolescente și femeilor tinere, devine recomandat in special femeilor mai mature, ale căror buze se trateaza si devin moi.

Vrei sa fi en trend ?

Culorile improbabile, cu sclipici și efectele holografice sunt invitate în cele mai cochete truse pentru machiaj. Fara a avea complexe de fluxul constant de imagini, devine mai tolerant față de ceea ce a fost descris acum câțiva ani drept „vulgar””. Astăzi, femeile chiar se bucură de aceste coduri și nu mai ezită să arate un aspect ultra-sobru cu unghii false exuberante sau un luciu perlat. Dacă te uiți în oglindă, poți adăuga ceva mai mult ”, spune Peter Philips.

Iata 10 gloss-uri pe care vi le recomandam cu drag:

 

1.Gloss Addict Stellar de Dior

2.Gloss Silk Balm de Huda Beauty

gloss-uri

3.L’Oréal Paris Brilliant Signature Colecția Wild Nude

gloss-uri

4.Gloss Gel Lumière de Shiseido

gloss-uri

5.Gloss Ecstasy Mirror de Giorgio Armani

gloss-uri

6.Gloss Tuscan Sunshine Holo de Kiko

gloss-uri

7.Gloss natural et vegan de All Tigers

gloss-uri

8.Gloss Glossed de Sephora

gloss-uri

 

9.Balsam Le Rose Perfecto de Givenchy

gloss-uri

10.Gloss Oil Infused de Nars

Gloss-urile sunt produse de înfrumusețare care se aplică pe buze pentru a le hidrata, hrăni și oferi un aspect strălucitor. Sunt disponibile într-o varietate largă de culori, texturi și finisaje.

Gloss-urile sunt, în general, compuse din uleiuri, ceară și pigmenți. Uleiurile, cum ar fi uleiul de ricin, uleiul de jojoba sau uleiul de migdale dulci, hidratează și hrănesc buzele. Ceara, cum ar fi ceara de albine sau ceara de carnauba, oferă gloss-ului textura și finisajul. Pigmenții, pe de altă parte, oferă gloss-ului culoarea.

Sfaturi de utilizare

 • Pentru ca gloss-ul dumneavoastră să reziste mai mult, aplicați-l pe buze hidratete în prealabil.
 • Dacă aveți buzele uscate, optați pentru un gloss pe bază de uleiuri sau ceară naturale.
 • Pentru un look mai natural, aplicați un gloss transparent pe buzele dumneavoastră nude.
 • Pentru un look mai glamour, aplicați un gloss lucios sau mat pe un ruj.

Cum să-ți faci propriul gloss acasa ?

Dacă doriți să vă faceți propriul gloss, există multe rețete simple de realizat. Iată o rețetă de gloss transparent pe bază de vaselină și sclipici:

 • Ingrediente:
  • 1 linguriță de vaselină
  • 1 linguriță de ulei de migdale dulci
  • 1 linguriță de sclipici (opțional)
 • Instrucțiuni:
  1. Într-un recipient mic, amestecați vaselina și uleiul de migdale dulci.
  2. Dacă doriți să adăugați sclipici, amestecați-le cu preparatul.
  3. Turnați gloss-ul într-un tub de buze curat.

Gloss-ul dumneavoastră de casă este gata de utilizare!

gloss-uri

Nu ezitati de-a le incerca si nu ve-ti fi dezamagiti! 🥰