Press ESC to close

Bronzarea: Totul pentru un bronz perfect

Când bronzarea apare, pielea devine frumoasă și aurie, dar de multe ori ignorați daunele pe care soarele le poate provoca pe pielea nastra. Cum îți pregătești și protejezi pielea pentru un bronz sigur? Cum îți păstrezi bronzul? Noi vă spunem totul.

Rezumat:
Bronzarea: Cum funcționează?
Cum să vă pregătiți pielea pentru bronzare?
Reflexe pentru un bronz personalizat și sigur
Cum să faci ca bronzul să dureze?

Bronzarea este acel bronz frumos pe care îl căutăm cu toții în fiecare vară, dar este mai presus de toate un mecanism natural de apărare a pielii. Confruntată cu razele ultraviolete, se adaptează și este acoperită cu un ten bronzat și/sau pistrui. Dacă nu se adaptează, arsurile solare sunt cele care își fac apariția pe piele.

Deci: O piele frumos bronzată, este pregătită și menținută inainte de-a se expune. Cele mai bune sfaturi și grijă pentru a vă proteja, optimizați-vă graba și faceți-o să dureze.

Bronzarea : Cum funcționează?

Fără raze UV, nu exista bronzare. Există trei categorii diferite:

UVA: Rapid și de scurtă durată, acestea sunt responsabile pentru îmbătrânirea pielii;
UVB: Efect lent, provoacă bronzare;
UVC: Filtrat de stratul de ozon.

Pielea este formată din două părți: Derma și epiderma. Derma este formată din straturi profunde permanente care nu sunt afectate de bronzare. În timp ce epiderma, partea superficială a pielii, este formată din celule care sunt eliminate și reînnoite treptat, la fiecare 25 zile sau cam asa ceva. Aceste celule includ melanocite, celule care sunt responsabile pentru producerea melaninei, pigmenți care colorează pielea și protejează celulele de razele UV.

UV, pe de altă parte, activează producția de melanină, care reglează fotoprospectarea. Dar această producție variază în funcție de diferitele tipuri de piele. Alte celule sunt, de asemenea, responsabile pentru protejarea pielii de razele UV: Keratinocitele, derivate din keratina prezentă în celule. În fața razelor UV, keratinocitele se înmulțesc și creează astfel un al treilea strat, care nu este traversat de razele UV.

Notă: Fiecare are un capital solar, care este consumat treptat de-a lungul anilor, în funcție de timpul de expunere și de intensitatea acestuia. Pericolul este mai mare atunci când acest capital este epuizat, deoarece pielea nu mai este protejată.

Cum să vă pregătiți pielea pentru bronzare?

Cu cel puțin o lună înainte de expunere, adaptează-ți dieta pentru a stimula apărarea pielii împotriva soarelui și pentru a face ca bronzul să crească puțin mai repede. Idealul? Umpleți farfuria cu vitamina C, un antioxidant, pentru a combate mai bine agresiunile UV. Îl veți găsi în coacăze negre, pătrunjel, ardei roșii, kiwi sau coaja de lămâie. Creșteți aportul de beta-caroten pentru a activa melanina”, sfătuiește Dr. Jean-Michel Cohen, nutriționist.

Ce trebuie consumat inainte de a te expune la soare

Bronzarea

Introduce-ti in meniu mango, morcov, broccoli și, în general, toate fructele și legumele de culoare portocaliu sau de verde. Seleniul este, de asemenea, bun pentru facilitarea producției de melanină. Utilizați și consumati de fructe de mare, pește sau ouă fierte. Dacă dieta dvs. nu este suficient de echilibrată, luați în considerare suplimentele alimentare.

Ce sa faci inainte de expunerea la soare

Cu trei săptămâni înainte de vacanta, exfoliază pielea o dată pe săptămână. Pe față, preferă formulele enzimatice, nu să atace epiderma. Utilizați hidratante, cum ar fi acidul hialuronic sau glicerina în fiecare zi. Sub crema de zi, pune un ser care strânge si hidrateaza pielea”, recomandă Myriam Cohen, medic farmacist și cosmetolog. Nu omiteți laptele de corp, care restabilește filmul hidrolipidic. De asemenea, alegeți îngrijirea bogată în antioxidanți. La duș, schimbați săpunul cu uleiuri care sunt mai moi și mai hrănitoare. În cele din urmă, uitați de retinol sau acizi de fructe, care pot provoca inflamații. De asemenea, consultați medicul în cazul tratamentului fotosensibilizant. Acest lucru se aplică anumitor antidepresive, antibiotice sau medicamente antiinflamatoare, care pot fi identificate prin pictograma lor – un triunghi rosu care arata un soare si un nor.

Bronzarea

Stimulează creșterea melaninei pentru a trezi melanocitele adormite. Cel mai ideal? Expuneți-vă treptat, dimineața sau la sfârșitul zilei, dar întotdeauna cu protecție. Evitați expunerile statice care cresc riscul de arsuri solare pe frunte, umeri”, recomandă Frédéric Hornec, director de animație al Institut Esthederm. Utilizați amelioratori de melanină pe bază de compuși sintetici sau ingrediente naturale, cum ar fi extractul de Orange amar sau uleiul de buriti. Acestea accelerează aspectul bronzării și intensifică bronzul. În cele din urmă, pentru a evita supraexpunerea, gândiți-vă la auto-bronzare înainte de a pleca. Desigur, nu protejează și nu pregătește pielea. Dar „bronzarea falsă va minimiza dorința de a se expune la exces”, analizează Olivier Doucet, vicepreședinte R&D al Lancaster. Și încă ne mai bronzam”.

Reflexe pentru bronzarea sigura și fara riscuri

Este esențial să se evite arsurile solare. Desigur, acestea pot provoca daune, dar sunt, de asemenea, dușmanii bronzării: Dacă pielea arde, va fi necesar să se evite expunerile în următoarele zile. În plus, după o arsură solară, epiderma va avea nevoie de timp pentru a se repara și, în cele din urmă, se va coji. Toate acestea compromit bronzul frumos. Protejați-vă, fără a uita nicio zonă, cu grijă adaptată la fototipul dvs., activitățile dvs., locul dvs. de vacanță. Nu vă mulțumiți cu o protecție scăzută: Nu uitați că bronzul este un SPF50, care filtrează aproximativ 98% din razele UVB. mai ales că produsul nu este aplicat niciodată în cantități suficiente. Alegeți tratamente cu texturi senzoriale și pachete practice.

Citește și:

Totul despre indicii de protecție solară

Protejați-vă bine cicatricile recente pentru a evita riscul de hiperpigmentare. Pune un pansament sau peste, astfel încât să nu ia contact direct cu soarele. Dacă sunt puțin mai în vechi, protejați-le cu un stick solar de SPF50+, a cărui textură acționează ca o peliculă de protecție invizibilă. De asemenea, aveți grijă la coșuri”, notează Marie-Hélène Lair, director de inovare responsabil pentru Clarins. “Nu le atingeți și protejați pielea cu texturi ușoare adaptate la pielea grasă”, în caz contrar acestea pot lăsa cicatrici.

Dacă sunteți predispus la pete maro, este necesară o protecție foarte mare: Niciodată sub SPF50+, chiar și atunci când cerul este înnorat. După tratamentul dermatologic cu laser, bariera pielii a fost modificată, astfel încât este necesară o vigilență suplimentară. Face-ti un tratament SPF50+, purtați o pălărie pentru a proteja leziunile de pe față și acoperiti corpul. În cele din urmă, în cazul petelor maro, nu se pune problema utilizării unui accelerator de bronzare, care crește melanina și riscă să le intensifice. În schimb, utilizați o îngrijire de protecție îmbogățită cu agenți de respingere a petelor, cum ar fi extracte de alge marine, niacinamidă sau lemn dulce.

Cum să faci ca bronzarea să dureze?

Pentru a reda strălucirea bronzului, îndepărtați celulele moarte care creează un voal tern la suprafață. Faceți un scrub de față o dată pe săptămână și face-ti o mască hidratantă, care restabilește “plump” pe piele și, astfel, asigură o reflectare mai bună a luminii. Puteți adăuga în îngrijirea zilnică una sau două picături de ulei de morcov, care aduce instantaneu o strălucire sănătoasă datorită culorii sale orange. În cele din urmă, utilizați o îngrijire care conține ingrediente active anti-glycare: Acestea împiedică colagenul pielii să devină rigid și să păteze tenul.

Pielea rămâne bronzată timp de aproximativ trei săptămâni, momentul reînnoirii celulelor. La intoarcerea din vacanta, expuneți-vă întotdeauna la protecție: UVA va avea un efect oxidant asupra melaninei și va provoca colorarea imediată. Mâncați alimente pe bază de seleniu (ficat de vițel, pește etc.) pentru a face bronzarea să dureze. Bea multă apă pentru a o menține uniformă. Înlocuiți crema de zi sau laptele de corp cu creme care se utilizeaza dupa baia de soare. Formula sa ajută pielea să se repare singură. Puteți alege cu un complex de prelungire a bronzului, care stimulează melanina și poate face bronzul să dureze până la o luna. O altă opțiune: Adăugați una până la două picături de auto-bronzare în crema dvs. “, recomandă Marie-Hélène Lair. Bazat pe DHA și Eritreea.

Bine de știut:

Suplimentele alimentare pot da un impuls bronzului. Acestea conțin ingrediente active (beta-caroten, luteină, astaxantină etc.) care au un efect de auto-bronzare și o acțiune pregătitoare. Ele ajută la colorarea epidermei și o fac mai puțin sensibilă. La fel de eficiente ca și capsulele, sunt gumele care ajuta la o bronzare rapida. Acestea sunt mai agreabile datorită texturii lor de bomboane gelifiate. Opt din zece oameni nu își termină cura de supliment alimentar”, explică David Guenoun, CEO al Les Miraculeux. “Cu bomboanele gumate, nouă din zece o termină.” Consumați-le cu trei săptămâni înainte de expoziție, înainte de vacanta și trei săptămâni după.

Ramaneti cu noi pe irinaglamour pentru a gasi cele mai inovante si utile sfaturi 🌺