Press ESC to close

Tenul: alegerea între machiaj lichid sau solid

Astazi, marii clasici de machiaj se reinventează datorită texturilor noi aparute (lichid sau solid), si pe care le putem alege in functie dorințele noastre … dar și de nivelul nostru de experientă!

Machiaj lichid sau solid ? Iata cateva produse selectionate de noi pentru a v-a veni in ajutor atunci cand vreti sa fi-ti frumoase!

machiaj lichid sau solid

Rujurile

In versiune lichida

Machiaj lichid Glosuri, cele gen cerneala care au un pigment puternic si durabil sau cele cremoase s-au dezvoltat în ultimii ani. Particularitatea lor? Promisiunea unei pigmentări record, adesea asociată cu o textură ușoară și o durabilitate de lungă durata. După ce au devenit indispensabile, aceste rujuri inovatoare au avut un rezultat impresionant. « Cu un astfel de ruj pigmentat, va puteți juca cu efecte de volum, deoarece creează un efect de aplatizare care nivelează conturul și scoate buzele in evidenta facandu-le mai carnoase», spune Elsa Durrens.

Noua ne ramane doar o buna manevrare, pentru a contura buzele cu precauție. Acesta este greu de îndepărtat în cazul in car debordam peste. Da-ți-l peste conturul buzelor, începând cu arcul lui Cupidonului, apoi umplând suprafața rămasă cu grija. A fi rezervat celor mai experți!

In versiunea solida

Machiaj solid: Batonul de ruj rămâne un produs star. Cu compozitia sa ergonomica și textura cremoasă, se aplică dintr-un singur gest. Pe lângă îngrijirea activă, noile formule permit să varieze efectele ( satin, mat, etc. ), în timp ce integrează pigmenți intensi. Dar, dacă ținuta a fost optimizată, retusurile pe parcursul zilei rămân necesare.

machiaj lichid sau solid

Fardul de obraz

Versiunea solida

Practic și ușor de aplicat, stikul poate fi aplicat fie cu peria sau pensula, fie direct pe obraji. Textura sa modulabilă se estompează ușor pe deget, explică Elsa Durrens, make-up artistul Chanel. O simplă rundă pe mijlocul obrazului, se topeste pe piele, si creează o strălucire instantanee.

Puteți intensifica efectul și suprapuneți un bronz sau un .highlighter. Dacă aveti un fard pigmentat, este ideal să aducem o mică strălucire pe partea de sus a pometului. ” Rezultatul este foarte natural pe pielea matură, în comparație cu un fard clasic de pulbere, care poate marca linii fine si a face evidente ridurile.

Versiunea lichida

Perfectă pentru pielea tânără în căutarea unui rezultat leger și proaspăt, formula gelifiată lucrează ușor. Punem umpic din materie și îl degradăm tamponând cu vârful degetelor, apoi trecem la celălalt obraz, sfătuiește artistul de machiaj. Acesta dă un aspect natural și transparent. ” Avantajul este că, odată pus pe obraz, acest machiaj ramane pentru toată ziua.

Fardul de ochi in machiaj

Versiune solida

Cu un stik, creionați pleoapa, apoi întindeți fardul cu un deget sau o perie. Rezultatul este adesea mai puțin pigmentat, mai delicat și mai rafinat. Aceasta poate fi o bază excelentă pentru machiaj, consolidând menținerea fardurilor de ochi aplicate ulterior, ne spune profesionistul. Nu este nicio problemă pentru a degrada culoarea, indiferent dacă este mata, perlata sau strălucitoare. Și adăugând fard, obținem rapid un efect foarte puternic.

machiaj lichid sau solid

Versiunea lichida

La fel de subțire ca o cerneală, este o formulă extrem de pigmentată. Avantajul? Este de lungă durată, fără transfer și nu se aduna în pliuri. Dar, « cum ce se usucă rapid, trebuie lucrat fără a aștepta, un ochi apoi celălalt », notează Elsa Durrens.

Cu vârful pensulei, aplicația va fi mai precisă, iar partea teșită este perfectă pentru a sublinia zona de lz baza genelor. Dezavantajul? Este mai bine să fii cat de cat experimentat pentru a gestiona corect această umbră a ochilor și să folosești un demachiant în două faze (cu ulei) pentru a-l îndepărta.

machiaj lichid sau solid

La terre de soleil

Versiunea solida

Sub forma unei creme compacte, adesea bine dozate în pigmenți, creează un voal colorat pe piele. Se aplică cu o perie marepe toate suprafata feței, făcând cercuri mici. Nu uitați să dati si pe gât și decolteu, dacă este necesar. Pentru retusarea finală, vizăm vârful nasului, partea inferioară a bărbiei și partea superioară a frunții », detaliază expertul in machiaj. Astfel sublimat, avem impresia unui ten bine bronzat!

Versiunea lichida

Cu aceste texturi mai puțin pigmentate, vom obține un rezultat plin de transparență, mai degrabă o strălucire decât un bronz real. Foarte ușor de utilizat, picăturile de soare « » trebuie amestecate într-o crema hidratanta sau în fundul de ten. Efectul este atât lejer cât și luminos, iar rezultatul il alegeti, deoarece depinde de numărul de picături adăugate.

machiaj

Fondul de ten si cum sa-l aplicam in machiaj

Versiunea solida

Marele său atu? În stick, il poti transporta ușor și permite retușarea expresă. Pentru un rezultat natural, punem câteva linii pe față, pe care le topim cu degetele, din interior spre exterior. Acest produs inteligent ține foarte bine pe ten, în special pe pielea grasă.

Mai concentrat în pigmenți, se suprapune ușor păstrând un finisaj pudrat. De asemenea, este interesant pentru pielea matură, deoarece nu se strange intre riduri și permite camuflarea petelor și a defectelor mici », notează specialistul. Foarte simplu de aplicat, îi poate seduce pe cei cărora nu le plac fondurile de ten lichide.

machiaj

Versiunea lichida

Sofisticate sau naturale, cu el, toate efectele sunt posibile. Aplicarea sa este intuitivă, cu vârfurile degetelor, estompand ușor, ca în cazul unei creme.Punem mai multe straturi pe frunte, nas, obraji și bărbie, pe care le topim pe piele cu degetele, o perie sau un burete pentru o acoperire suplimentară, spune Durrens.

machiaj

În incheiere, lumea frumuseții și machiajului este una fascinantă și în continuă evoluție. Fie că vrem să ne exprimăm creativitatea, să ne simțim mai încrezători sau pur și simplu să ne răsfățăm, machiajul oferă o gamă infinită de posibilități. Fie ca alegeti un machiaj lichid sau unul solid cu siguranta va ve-ti simtiti mai frumoase si mai increzatoare atunci cand i-l purtati.

De la tendințe îndrăznețe la clasici intemporali, fiecare poate găsi propriul stil și să-și evidențieze frumusețea naturală. Să nu uităm că adevărata frumusețe stă în încrederea în sine și acceptarea propriei unicități. Așadar, nu ezitați să explorați, să experimentați și mai presus de toate, să vă iubiți așa cum sunteți. În cele din urmă, machiajul este un instrument pentru a sublinia frumusețea interioară și exterioară proprie.