Press ESC to close

Machiaj și Parfum: Cum Să Asortezi Aroma Parfumului Tău cu Stilul de Machiaj

Crearea unei Armonii Olfactive și Vizuale Pentru a Îmbogăți Experiența de Frumusețe

Machiaj și Parfum in lumea frumuseții sunt două elemente esențiale. Aceste doua ne permit să ne exprimăm personalitatea și starea de spirit. Dar te-ai gândit vreodată cum să îmbini aceste două elemente pentru a crea o armonie perfectă? Iată câteva idei despre cum să asortezi stilul de machiaj cu parfum-ului tău.

I. Machiaj natural și parfum ușor:

Pentru zilele în care optezi pentru un machiaj minimal și natural, alege un parfum cu note florale sau citrice, care sunt în general mai ușoare și mai aerisite. Aceste arome complimentează perfect naturalețea și prospețimea look-ului tău.

Iată trei exemple de combinații de “machiaj natural” și parfum ușor:

1. Machiaj “No Makeup” & Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt. Machiajul “No Makeup” este menit să accentueze frumusețea naturală. Punând accent pe un ten radiant și sănătos, iar machiajul ochilor și al buzelor este minimal. Parfumul Wood Sage & Sea Salt de la Jo Malone London, cu notele sale proaspete și puțin sărate, complimentează perfect acest look. Evocând o plimbare revigorantă pe lângă marea înspumată.

Machiaj si parfum

2. Machiaj Dewy & Dolce & Gabbana Light Blue. Un “machiaj Dewy” pune accent pe o piele strălucitoare și hidratată, cu o strălucire sănătoasă și luminată din interior. Un parfum precum Light Blue de la Dolce & Gabbana, cu notele sale citrice de lămâie siciliană și măr verde, îmbină perfect cu acest look, adăugând o senzație de prospetime și de vitalitate.

Machiaj si parfum

3. Machiaj “Barely There”și parfum-ul Chloé Eau de Parfum. Un machiaj “Barely There” se concentrează pe accentuarea trăsăturilor naturale cu cea mai minimă cantitate de produs. Este subtil, dar în mod intenționat imperfect. Parfumul Chloé Eau de Parfum, cu notele sale florale de frezie, lăcrămioară și magnolie, completează perfect acest look, oferind o prezență senzuală și feminină, dar foarte naturală.

II. Machiaj dramatic parfum intens:

Dacă stilul tău de machiaj este mai indrăzneț sau dramatic, optează pentru un parfum care poate ține pasul. Notele orientale, de lemn sau de mosc pot adăuga un nivel de complexitate și mister, care se potrivesc perfect cu un machiaj intens.

Din nou venim cu 3 exemple:

1. Machiaj Smokey Eye & Tom Ford Black Orchid. Un machiaj smokey eye folosește umbre închise și metalice pentru a crea un efect intens și seducător. Un parfum ca Black Orchid de la Tom Ford, cu notele sale întunecate de orhidee neagră, patchouli și vanilie, este perfect pentru a completa acest look, adăugând o notă de mister și senzualitate.

machiaj si parfum

2. Machiaj cu ruj roșu & Chanel No. 5. Un machiaj clasic cu ruj roșu cere un parfum la fel de iconic. Chanel No. 5, cu notele sale sofisticate de aldehide, iasomie și vanilie, este partenerul perfect pentru acest machiaj. Ambele sunt declarații de stil puternice și timeless.

machiaj parfum

3. Machiaj Glamour & Yves Saint Laurent Opium. Machiajul glamour, cu sclipici și culori strălucitoare, este perfect pentru o noapte în oraș sau pentru un eveniment special. Parfumul Opium de la Yves Saint Laurent, cu notele sale exotice de prune, mirodenii și patchouli, este complementul perfect pentru acest look, adăugând o notă de dramatism și lux.

III. Machiaj romantic și parfum floral:

Pentru un machiaj romantic, cu nuanțe de roz și purpurii, un parfum floral poate fi perechea perfectă. Notele de trandafir, iasomie sau liliac pot adăuga o notă feminină și delicată look-ului tău.

Iată trei exemple de aceste combinații:

1. Machiaj “Soft Pink” & Marc Jacobs Daisy. Un machiaj “Soft Pink” se bazează pe nuanțe de roz și piersică pentru a crea un look dulce și romantic. Parfumul Daisy de la Marc Jacobs, cu notele sale florale de capsună, violete și iasomie, este o combinație perfectă, adăugând o notă de feminitate și delicatețe.

2. Machiaj “Rosy Cheeks” & Lancôme Trésor. Machiajul “Rosy Cheeks” pune accent pe obrajii roz și naturali pentru a crea un look romantic. Parfumul Trésor de la Lancôme, cu notele sale de trandafir, liliac și vanilie, completează perfect acest look, oferind o prezență caldă și feminină.

3. Machiaj “Lavender Haze” & Viktor & Rolf Flowerbomb. Machiajul “Lavender Haze” se bazează pe nuanțe de lavandă și mov pentru a crea un look romantic și visător. Parfumul Flowerbomb de la Viktor & Rolf, cu notele sale florale explozive de frezie, orhidee și iasomie, este o combinație perfectă, adăugând o notă de rafinament și senzualitate.

machiaj parfum

IV. Machiaj vintage, parfum clasic:

Dacă ești fan al machiajului vintage, cu ruj roșu și eyeliner, alege un parfum clasic, cu note de vanilie, ambra sau ylang-ylang, care pot adăuga o notă de eleganță și rafinament.

Si cele 3 exemple:

1. Machiaj “Twiggy” & Guerlain Shalimar. Machiajul “Twiggy”, denumit după modelul iconic al anilor ’60, se caracterizează prin genele de păpușă și fardul de ochi alb. Pentru a-l completa, puteți alege un parfum oriental, precum Shalimar de la Guerlain, cu notele sale de bergamotă, iris și vanilie.

machiaj si parfum

2.Machiaj “Disco” & Yves Saint Laurent Opium. Machiajul “Disco” este inspirat de extravaganta anilor ’70 și se caracterizează prin utilizarea de sclipici și culori puternice. Parfumul Opium de la Yves Saint Laurent, cu notele sale condimentate de prune, mirodenii și patchouli, adaugă o notă de mister și glamour acestui look.

machiaj opium

3.Machiaj “Hollywood Glam” & Dior Miss Dior. Machiajul “Hollywood Glam” este inspirat de stelele de cinema ale anilor ’40 și ’50. Cu un look accentuat de ochi și buze în nuanțe de roșu aprins. Pentru a-l completa, puteți alege un parfum clasic precum Miss Dior, cu notele sale romantice de gardenie, iasomie și trandafiri, care adaugă o notă de eleganță și rafinament.

machiaj dior

5. Asortarea în funcție de ocazie:

Ține cont de evenimentul la care participi. Dacă ai un eveniment formal, alege un parfum mai puternic și un machiaj sofisticat. Pentru o zi obișnuită la birou sau o ieșire cu prietenii, optează pentru un machiaj natural și un parfum lejer.

Deci a asorta aroma parfumului tău cu stilul de machiaj poate spori experiența de frumusețe și poate ajuta la crearea unei impresii durabile. Amintește-ți că nu există reguli stricte – experimentează și descoperă ce combinații te reprezintă cel mai bine!

Fie că optăm pentru un machiaj vintage și un parfum clasic care ne transportă în timpurile de glorie ale Hollywood-ului, sau alegem un machiaj romantic și un parfum floral care să ne aducă în minte o grădină în plină floare, fiecare alegere este o expresie a noastră.

Pur și simplu, puterea machiajului și a parfumului este aceea de a ne transforma, de a ne amplifica starea de spirit și de a ne influența ziua. Prin aceste instrumente, avem puterea de a ne exprima, de a ne defini și de a ne inspira pe noi înșine și pe cei din jurul nostru.

Pentru a incheia articolul, fiecare combinație de machiaj și parfum este o invitație la explorare și la joc. Nu există răspunsuri greșite sau corecte, ci doar oportunități de a experimenta, de a învăța și de a ne bucura de proces. Așa că, fie că ești o iubitoare a stilului clasic, a celui dramatic, romantic sau vintage, îți încurajez să te joci, să experimentezi și să găsești acele combinații care îți vorbesc și care te fac să te simți unică, puternică și frumoasă.

Parfumurile de mai sus le puteti gasi in magazinele noastre Shefora; Douglas; Marianaud etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *