Press ESC to close

7 parfumuri care contin Hedione, molecula care stimuleaza zonele creierului legate de plăcerecare

Dacă parfumul este domeniul cel mai subiectiv, unele note olfactive au efecte foarte specifice, care acționează asupra simțurilor noastre în mod inconștient. Va enumeram 7 parfumuri care contin hedoina inarticolul de mai jos

Vanilia, scortisoara si chiar dovleacul, sunt utilizate in parfumuri, si cunoscute de foarte mult timp cu virtutii afrodisiace.Se pare că acesta este și cazul hedionului, ale cărui efecte asupra creierului au fost recent actualizate de oamenii de știință germani de la Universitatea Ruhr din Bochum. Incorporata in compozitia parfumurilor, aceasta molecula stimuleaza zonele creierului legate de placere si libido. Hedoné a fost, în plus, în mitologia greacă, zeița voluptății și senzualității.

Mirosul de hedionă, o respirație de prospețime galvanizantă

Hedione este de fapt cea mai intensă și mai proaspătă parte a iasomiei. Propulsată din parfumul Eau Sauvage de Dior în 1966, de atunci a devenit un ingredient utilizat pe scară largă de parfumieri.
Mirosul său face efectul unei respirații reci și permite nu numai să amplifice prospețimea unei compoziții, ci și să-i prelungească reținerea. Este acea mireasma din aer care face diferenta!

Iata 7 parfumuri care conțin hedionă

1.Psychedelic Love d’Initio

Inspirat de descoperirea oamenilor de știință germani, marca Initio și-a imaginat o întreagă colecție de parfumuri articulate în jurul hedionei. Printre acestea, Psychedelic Love combină notele sale proaspete cu alte două ingrediente puternic afrodiziace, trandafir și vanilie.

2. Hot Couture de Givenchy

Fara nici o indoiala, unul dintre cele mai frumoase parfumuri din lume. O combinație delicioasă de zmeură și de mosc dulce, patinat cu un duo de piper negru / vetiver fermecător. În această compoziție, hediona susține fațetele strălucitoare care dureaza până seara negresit.

3. Hermès Green Orange Water

Un parfum care miroase a libertate, aer curat, nepăsare și dragoste de vacanță. Apa de portocale Verte d’Hermès, compusă dintr-o supradoză de fructe citrice și frunze de mentă mototolite, cu un efect de gheață susținut de hedione, rămâne una dintre cele mai interesante creații ale casei de la crearea sa în 1979.

4. Aqua Vitae Cologne forte de Maison Francis Kurkdjian

Acest parfum este un strop de prospețime, o gură de aer proaspăt, iar acest lucru, datorită accentelor aeriene ale hedionei, fiind intărit de notele solare de lămâie siciliană și mandarina. Un miros de prospetime impresionant si de neuitat.

5.Eau de Rochas

Plin de bogățiile olfactive ale Mediteranei, acest parfum este la fel de revigorant și senzual ca o scufundare perfectă în mare. Acest lucru, datorită unui trio de fructe citrice spumante pe partea de sus: Lămâie, bergamot, mandarină. Totul este acoperit cu un voal verde de busuioc/verbina si un brat de flori albe, iluminate cu hedione.

6. Eau Duelle de Diptyque

O versiune foarte modernă a vaniliei, în contrast cu compozițiile gourmet la care este adesea asociată. Aici, vanilia, mai șic ca niciodată, este exploatată sub fațetele sale uscate, electrificată de notele vii ale hedionei și de un acord de mirodenii reci, emblematice pentru Diptyque.

7.Flower by Kenzo

Un placut si fin amestec de flori de violete cu cateva picaturi de păducel, si de trandafir… Toate răsucite cu o respirație revitalizantă de hedionă și acoperite cu un fond de vanilie pe care nimeni nu îi poate rezista. Acest miros fantastic al macului, fiind cel mai bine vândut bestseller al lui Kenzo.

Rețineți că formulele acestor parfumuri pot fi modificate în timp, deci este posibil ca prezența hedionei să varieze. Pentru a vă asigura că parfumul pe care îl allegeți conține într-adevăr hedionă, vă recommend să consultați lista de ingredientse sau să solicitați informații unui specialist in parfumerie.

Hediona, cu misterul și eleganța sa olfactivă, a revoluționat lumea parfumeriei, adăugând o dimensiune proaspătă și aerată creațiilor în care este integrată. Această substanță, care evocă subtilitatea și luminozitatea jasminului, este dovada vie a faptului că în parfumerie, detaliile fine pot transforma complet o compoziție. Pe IrinaGlamour, ne fascinează modul în care anumite ingrediente, precum hediona, pot aduce la viață un parfum, conferindu-i profunzime, persistență și un caracter inconfundabil.

Alegând parfumuri care conțin hediona, vă învăluiți într-o mireasmă ce poartă în ea o istorie bogată și o modernitate atemporală. Este un omagiu adus măiestriei parfumierilor și inovațiilor din această artă sofisticată. Vă mulțumim că ne-ați însoțit în această explorare a unei note care, deși discretă, a lăsat o amprentă indelibilă în lumea aromelor. Până la următoarea noastră incursiune în universul parfumurilor pe IrinaGlamour, să vă lase în urmă aromele cele mai seducătoare și memorabile! 💫🌼✨

parfumuri hedione

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *